Kövess minket a digitális platformokon is!
Hozzávalók 4 főre
1 kg vegyes fehér húsú halcsont - 1 fej vöröshagyma pucolva, félbevágva - 1 db nagyobb sárgarépa ujjnyi csíkokra vágva -2 szál szárzeller ujjnyi csíkokra vágva - 2 db babérlevél- 200 g atlanti tőkehal filézve - 50 g só + 0,5 liter víz - 1 db nagyobb répa gyufaszál vastagságúra vágva - 2 kisebb fej karalábé gyufaszál vastagságra vágva - újhagyma vékony karikákra vágva - kis csokor friss kapor -2 dl zsíros tejföl
Alaplevet főzünk: a halcsontokat tepsire rakjuk, kis olajjal meglocsoljuk, sütőben 160 °C-on 20 percig elősütjük. Közepes méretű lábast teleengedünk vízzel, a halcsontokat és a zöldségeket beletesszük, sózzuk, borsozzuk, gyöngyözve főzzük 1,5 óráig. A tőkehalfilét 10%-os sóoldatba helyezzük: fél liter hideg vízben elkeverjük a sót, 10 percre belehelyezzük a filéket. Ezután habzó vajban, serpenyőben oldalanként 4-6 percig (vastagságtól függően) készre sütjük. Az elkészült alaplét leszűrjük egy kis lábosba, ízlés szerint sóval, fehérborssal ízesítjük. A legvégén behabarjuk és citromlével frissítjük.
Tálaláshoz előmelegített tányérokba helyezzük a julienne-re (gyufaszálra) vágott sárgarépát, karalábét és az újhagymát. A tányérokba szétadagoljuk a tőkehalat, a garnírungot (levesbetétet), meghintjük frissen vágott kaporral és felöntjük a kész levessel.
Hozzávalók 4 főre
1 kg vegyes fehér húsú halcsont - 1 fej vöröshagyma pucolva, félbevágva - 1 db nagyobb sárgarépa ujjnyi csíkokra vágva -2 szál szárzeller ujjnyi csíkokra vágva - 2 db babérlevél- 200 g atlanti tőkehal filézve - 50 g só + 0,5 liter víz - 1 db nagyobb répa gyufaszál vastagságúra vágva - 2 kisebb fej karalábé gyufaszál vastagságra vágva - újhagyma vékony karikákra vágva - kis csokor friss kapor -2 dl zsíros tejföl
Alaplevet főzünk: a halcsontokat tepsire rakjuk, kis olajjal meglocsoljuk, sütőben 160 °C-on 20 percig elősütjük. Közepes méretű lábast teleengedünk vízzel, a halcsontokat és a zöldségeket beletesszük, sózzuk, borsozzuk, gyöngyözve főzzük 1,5 óráig. A tőkehalfilét 10%-os sóoldatba helyezzük: fél liter hideg vízben elkeverjük a sót, 10 percre belehelyezzük a filéket. Ezután habzó vajban, serpenyőben oldalanként 4-6 percig (vastagságtól függően) készre sütjük. Az elkészült alaplét leszűrjük egy kis lábosba, ízlés szerint sóval, fehérborssal ízesítjük. A legvégén behabarjuk és citromlével frissítjük.
Tálaláshoz előmelegített tányérokba helyezzük a julienne-re (gyufaszálra) vágott sárgarépát, karalábét és az újhagymát. A tányérokba szétadagoljuk a tőkehalat, a garnírungot (levesbetétet), meghintjük frissen vágott kaporral és felöntjük a kész levessel.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris tempus nisl vitae magna pulvinar laoreet. Nullam erat ipsum, mattis nec mollis ac, accumsan a enim. Nunc at euismod arcu. Aliquam ullamcorper eros justo, vel mollis neque facilisis vel.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
A hétköznapjainkat elsősorban céges és ügynökségi ügyfeleinknek tartjuk fent. Lehetőségetek van online foglalni 4 órás etapokban az alábbi beosztásban:
08:00 - 12:00
12:00 - 16:00
16:00 - 20:00
A hétvégéket szeretnénk fenntartani a családi fotósoknak és a kisebb produkcióknak maximum 5 fős stáb létszámig konyha használata (főzés) nélkül. Lehetőségetek van online foglalni 2 órás etapokban.
Kérd egyedi ajánlatunkat e-mailen vagy telefonon ha: